Over ons

Stichting Africa Wood Grow

Het idee achter Africa Wood Grow komt van Daniel Muvali en Roeland Lelieveld. In 2005 liepen ze samen stage in Kenia, tijdens deze stage zagen ze veel problemen die met meer bomen en bladerdak opgelost zouden kunnen worden. Daniel en Roeland kregen het verlangen om het landschap te vergroenen en bomen te planten. Maar hoe doe je zo iets. Roeland ging terug naar Nedeland en Daniel ronde zijn studie in Kenia af. Na vijf jaar contact houden en was het nog steeds duidelijk er moesten bomen geplant worden. 

In 2010 hebben Daniel en Roeland Africa Wood Grow ltd opgericht een privaat bos met eigen geld. Het moest gewoon gedaan worden en ze hadden succes. Het bos groeide en werd inmiddels al 4 keer gekopieerd. De lokale boeren mogen niet achter blijven daarom werd in 2014 de stichting opgericht. Op deze manier kunnen we met donaties de lokale boeren ook mee laten doen. 

 Daniel en Roeland zijn al heel blij dat het zo goed gaat, toch kan er nog genoeg gedaan worden daarom gaan ze stevig door. 

Een paar feitjes

Dit laat zien hoe lang we actief zijn en wat wij nu bereikt hebben.

0
jaren actief
0
boeren gezinnen
0
groeiende bomen

De komende jaren willen wij het aantal boeren gezinnen die mee doen verdubbelen. Dit betekent dat we aan het einde van 2020 dus 38 boeren gezinnen met bomen hebben.

Waarom gaan wij niet sneller

Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoordt is niet dat wij dat niet willen. Wij willen heel graag sneller en we gaan ook sneller alleen volgens de noodzaak niet snel genoeg. het antwoord op deze vraag is dat we actief zijn in een kleine economie en deze willen we niet te snel verstoren. We willen de omgeving langzaam met de nieuwe werkelijkheid mee laten groeien.