Een goed doel voor Afrika

Bij Africa Wood Grow hebben we als doel om het gedegradeerde binnenland van Kenia te herstellen. Dit doen we door samen met Keniaanse boeren bomen te planten. Deze bomen zorgen voor een positief effect op de grond van de lokale boer. Met onze stichting willen we als goed doel iets betekenen voor het klimaat van Afrika. U kunt hieraan bijdragen door samen met ons bomen te planten. De komende jaren willen wij het aantal boerengezinnen dat meedoet aan dit project verdubbelen. 

 

De Keniaanse boeren zijn trots op hun bossen. Op onze beurt zijn wij trots op de boer. Samen met uw hulp kunnen wij deze boeren helpen met bomen plantenGezamenlijk kunnen we zo Afrika vergroenen, iets wat een positief effect heeft op eenieder van ons. 

Samen bomen planten

Er zijn genoeg goede doelen die zich richten op Afrika. Op dit continent doen zich helaas nog te veel problemen voor die een oplossing verdienen. Een voorbeeld hiervan is het degraderen van het ecosysteem in het binnenland van Kenia. Hier zet Africa Wood Grow zich voor in. Dit probleem lossen we op door meer bomen te planten in Kenia. Voor Daniel Muvali en Roeland Lelieveld was dit de reden om in 2010 Africa Wood Grow Ltd. op te richten. Sinds 2014 is er ook een officiële stichting. In 2010 begonnen we Africa Wood Grow met een privaat bos. Inmiddels is dit bos al vier keer gekopieerd. Maar we zijn er nog niet. We willen meer. Iedere dag helpen we een boer een bomenboer te worden: daar wilt u toch ook voor gaan? 

Iets terugdoen voor de natuur

Met uw steun kunnen we jonge boompjes planten bij lokale boeren. Samen zorgen we ervoor dat de aarde groener wordt en behouden we haar voor de toekomst. Goede doelen in Afrika zijn er in allerlei soorten en maten. Het een focust zich op voldoende waterhet ander op genoeg voedsel. We ondersteunen dit soort initiatieven van harte. Bij Africa Wood Grow kiezen we ervoor om ons in te zetten tegen ontbossing in Kenia. Samen met onze donateurs en de Keniaanse boeren willen we wat terugdoen voor de natuur. We zetten ons daarom dagelijks in voor ons Keniaans herbebossingsproject.

Duizenden bomen voor een goed doel in Afrika

De bomen planten we niet voor niets. Dit heeft een positief effect op het landschap. De afgelopen jaren hebben we duizenden bomen gepland in Kenia. Door deze bomen is er minder erosie, meer biodiversiteit en meer voedselvoorziening voor de Keniaanse bevolking. Daarnaast heeft onze stichting een voordelig effect op de lokale economie. Een win-winsituatie dus. Steun ons daarom, want wij ondersteunen de lokale gemeenschap bij het opbouwen van een duurzaam agrarisch economisch systeem.