bomenboereN

De bomenboer

Het idee met de bomenboeren is bedacht om er voor te zorgen dat iedereen mee kan doen. Het leuke is dat dat de mensen in het westen zo samen met mensen in Afrika de aarde kunnen vergroenen. De boer stelt zijn land en een beetje arbeid ter beschikking en de mensen zonder land en tijd stellen financiële middelen beschikbaar. Zo maken we samen onze aarde groener en behouden haar voor de toekomst. 

De boeren zijn verenigd onder de Kamiti CBO hun eigen lokale organisatie

Training

De boeren maken een verandering door van het houden van geiten en het verbouwen van seizoensgebonden voedsel naar verschillende vormen van landbouw met bomen. Deze verandering gaat sneller wanneer de boeren toegang krijgen tot verschillende trainingen. Deze worden ook via de stichting aangeboden.

Trainingen zijn bijvoorbeeld het snoeien van bomen en het oogsten en opslaan van gras als voer voor hun vee.

Het land van een bomenboer

De boeren zijn trots. Het land van deze boer op de foto is nog niet zo lang geleden beplant met nieuwe bomen. Je ziet nu al wat meer diversiteit in de vegetatie.  Na enkele jaren is het een groene oase en zullen boeren rond om deze boer vragen hoe ze ook een bomenboer kunnen worden. 

Deze foto is met een drone gemaakt. Op deze manier is er een goed beeld van wat er is gedaan.

Studenten

Jongeren spelen een grote rol bij het boeren project. Door de jaren heen zijn het combinaties van Keniaanse en Europese jongeren die de coördinatie het monitoren en de verslag legging hebben gedaan. 

Op deze foto Jeconiah uit west Kenia en Bertijn uit België.

Help een boer naar een bomenboer